Urheiluvammat

59,00 

Kirjoittajat:
Brad Walker (luvut 1-17)
Marko Grönholm (luvut 18.1-18.3)
Mikko Salminen ja Iivo Wegelius (luku 18.4)
Björn Larsson

Käännös:
(luvut 1-17): Aki-Matti Alanen,
fysioterapeutti, TtM
Tuomas Honkanen, fysiologi, TtM
Ville Suomalainen, fysioterapeutti, MMT

1. suomenkielinen painos 2014
307 sivua, havainnollinen nelivärikuvitus
ISBN 978-951-9147-69-7

Alkuperäisteos (luvut 1-17):
The Anatomy Of Sport Injuries
2nd edition (2.painos), 2013

Osasto:

Kuvaus

Urheiluvammat -ennaltaehkäisy, hoito, kuntoutus ja kinesioteippaus

Yli 400 nelivärikuvaa ja -piirrosta sisältävä uutuuskirja, joka tarjoaa yksityiskohtaista, havainnollista ja käytännönläheistä tietoa urheiluvammojen ennaltaehkäisystä, hoidosta, kuntoutuksesta ja kinesioteippauksesta.

Kirja tarkastelee urheiluun liittyviä vammoja useasta eri näkökulmasta.

Luvussa 1 esitellään urheiluvamma käsitteenä. Siinä käydään läpi urheiluvammojen luokittelu ja eri asteet sekä esitellään vammoihin liittyvät ihmiskehon rakenteet ja kudokset. Luvussa 2 esitellään tärkeimmät ennaltaehkäisymenetelmät joilla vammojen esiintymistä voidaan vähentää. Luvussa 3 määritellään kattava hoito- ja kuntoutusprosessi mahdollisimman nopean ja täydellisen palautumisen varmistamiseksi.

Luvuissa 4-17 esitellään kattavasti ja selkeässä järjestyksessä 120 erilaista urheiluvammaa. Vammat on eritelty kehon avainkohtien mukaan, ja niistä esitellään vammaan liittyvät anatomiset ja fysiologiset muutokset, mahdolliset taustalla olevat syyt, vamman merkit ja oireet, komplikaatiot, välitön hoito, kuntoutuskäytännöt sekä pitkänajan ennuste parantumisesta. Jokaisen luvun lopusta löytyy myös lihasvoima-, liikkuvuus- ja kehonhallintaharjoitteet avustamaan sekä vamman ennaltaehkäisyssä, hoidossa että kuntoutuksessa.

Kirjan viimeisessa luvussa käydään läpi, kuinka kinesioteippauksen avulla voidaan ennaltaehkäistä, hoitaa ja kuntouttaa urheiluvammoja.

Kirja on tarkoitettu liikunnan harrastajille, urheilijoille, urheiluvalmentajille, kuntosaliohjaajille, personal trainereille, liikunnanohjaajille ja -opettajille, hierojille, fysioterapeuteille, jalkaterapeuteille, urheilulääkäreille sekä liikunta- ja kuntoutusalan opiskelijoille.

Asiantuntija suosittelee!

Kirja on kattava kuvaus urheiluvammoista sekä niiden ennaltaehkäisystä, kuntoutuksesta ja hoidosta. Vammojen syntymekanismien ja hoitoketjujen esittelyn taustalla on yksityiskohtainen anatomiaan perustuva tieto, mikä tuo totuttua enemmän syvyyttä asioiden käsittelyyn. Vankka asiantuntijatieto on tästä huolimatta osattu kirjoittaa ymmärrettävällä ja käytännön tilanteista johdetulla tavalla.

Kirjan ajatuksena on paitsi lisätä lukijan tietoa urheiluvammoista ja niiden taustalla olevista syistä, myös parantaa osaamista vammojen ennaltaehkäisyssä, niiden varhaisessa tunnistamisessa ja hoidossa.

Vaikka kirja on suunnattu laajalle kohderyhmälle, sopii se mielestäni erityisen hyvin niille, jotka tuntevat ihmisen anatomian ja liikemekaniikan perusteita. Jonkin verran kokemusta omaavat, urheilijoiden kokonaisvaltaiseen valmentautumiseen pyrkivät valmentajat ovat kohderyhmän ydintä.

Suosittelen kirjaa kaikille valmentajille. Omatoimisen perehtymisen lisäksi se soveltuu hyvin oppikirjaksi liikunta-alan tutkinnoille sekä valmentajakoulutuksiin.

 

– Pekka Potinkara, toiminnanjohtaja, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Urheiluvammat”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *